Ανακοινώσεις για τα 50 έτη


Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΔΠΘ κλείνει 50 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στην Επιστήμη και στην Κοινωνία. Στις 12 Οκτωβρίου ώρα 11:30 στο Αμφιθέατρο 1 των εγκαταστάσεων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών στην πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων, θα διεξαχθεί ο εορτασμός των 50 ετών (Ιωβηλαίο).

Πρόσκληση για την τελετή εορτασμού των 50 ετών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Educate the Educators

Το πρόγραμμα “Educate the Educators” διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Γεωσυνθετικών Υλικών (IGS Greece), στην Ξάνθη, στις 18-19 Οκτωβρίου 2024 στο Κοινωνικό Κέντρο “ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ”. Η δράση γίνεται με τη συνεργασία και υποστήριξη της International Geosynthetics Society (IGS) και του ιδρύματος IGS Foundation και τελεί υπό την αιγίδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ).

Στο πλαίσιο του προγράμματος περισσότεροι από τριάντα (30) καθηγητές όλων των βαθμίδων και διδακτικό προσωπικό, από έντεκα (11) Ελληνικά Πανεπιστήμια και από την Κύπρο, θα εκπαιδευθούν από διακεκριμένους επιστήμονες στον τομέα των γεωσυνθετικών υλικών στις καλές πρακτικές ενσωμάτωσης των γεωσυνθετικών υλικών στα προγράμματα σπουδών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ στα πλαίσια του Εορτασμού των 50 ετών του Τμήματος ΠΜ του ΔΠΘ

1. Την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 ώρα 19.00 στο αμφιθέατρο 1 του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΔΠΘ (Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων Ξάνθης) θα δώσει διάλεξη ο Δρ. Εμμανουήλ Τσεσμελής, Ανώτατος Φυσικός και Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων του CERN, μέλος του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου για την Φυσική των Στοιχειωδών Σωματιδίων, Επισκέπτης Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης .
Μεταξύ των πολλών τιμών που έχει λάβει ξεχωρίζει η Queen Elizabeth II Silver Jubilee Trust.

2. Την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024 ο Τομέας Γεωτεχνικής Μηχανικής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΔΠΘ, και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Γεωσυνθετικών Υλικών, έχουν προσκαλέσει τον Καθηγητή Jorge G. G. Zornberg, University of Texas at Austin (Joe J. King Chair in Engineering) να δώσει διάλεξη στο αμφιθέατρο 1 του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΔΠΘ (Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων). Ο Καθηγητής Zornberg έχει διατελέσει Past-President της International Geosynthetics Society (IGS).